S-a nascut un browser (are deja cateva saptamani). Pentru ca asta e unul din primele evenimente majore pe care le observ si eu mai la inceput, hai sa folosesc si eu blogul ca pe un adevarat jurnal.

Adica, scriu ce impresie imi face acum si citesc peste un timp sa vad cum gandeam acum.

Prima impresie (inainte chiar sa-l deschid) a fost :”Astia de la Google si-au terminat ideile cu motorul de cautare”. Dupa ce au scos Gmail (de care am fost foarte entuziasmat la inceput, dar m-am plictisit dupa) acum reinventeaza roata cu un browser in care sa-si manifeste ideea lor despre simplu si eficient.

Dupa ce l-am descarcat mi-am dat seama ca sunt intradevar cam reticent la lucruri noi pentru un domeniu atat de inovator in care lucrez.

Chiar daca nu am fost impresionat de viteza si nici de design, am simtit totusi din prima un produs robust si coerent: instalare si setare foarte rapida, optiuni usor de intuit, integrarea motorului de cautare cu bara url-ului si altele… e mai mult decat ok.
Am remarcat si stradania lor de a intari pozitionarea lor de partea “baietilor buni”; nici macar nu pun google ca default page si ai posibilitatea sa setezi si motoare de cautare concurente le optiuni prestabilita.

Ca si designer ma enerveaza felul in care inteleg sa ajute omul (in stil Microsoft) incercuind formularele cand sunt selectate sau cu zona unde se completeaza text extensibila.

Per total cred ca este un pas inainte si sper ca aceasta mutare sa apropie de final “nemuritorul ” IE6. In plus , sper ca noul interpretor Javascript sa aduca intradevar acele progrese spectaculoase pe care le anunta creatorii.

Iti urez mult succes Chrome.