Pentru ca, dupa noile scaderi ale bursei americane si rezultate si prognoze negative, devine clar ca aceasta criza atat de mediatizata nu se va termina rapid, incep un fel de cronica in care sa includ evenimente in special legate de internet pe care sa le pun in acest context.

Jerry Yang a anuntat ca se retrage de la sefia Yahoo si impreuna cu boardul vor cauta pe cineva potrivit sa se ocupe de conducerea companiei. Desi eu consider benefica determinarea lui de a nu se “vinde ieftin” catre Microsoft, multi actionari se simt acum tradati dupa ce criza si scaderea actiunilor ii pune in situatia de pierzatori.

Sun Microsystems va concedia 15% din angajati. Indirect este data o lovitura comunitatii Open-source, Sun fiind princialul sustinator al proiectului OpenOffice.

Pe piata internetului romanesc lucrurile se misca mai optimist. Realitatea-Catavencu lanseaza divizia de vanzari digitale F5 X-Media condusa de Dragos Gurarosie cu care am avut ocazia sa colaborez si este un tip inteligent si deschis. Cred ca va face acolo treaba buna si ii urez succes.
De altfel grupul respectiv am citit ca are planuri mari pentru anul viitor ceea ce imi arata ca exista si oameni care vad partea plina a paharului.