Am observat in interfata de administrare de la blogspot la sectiunea bloguri remarcabile “Linus’s blog“. Cand am intrat era chiar blogul lui Linus Torvalds, nimeni altul decat cel de la care provine numele de Linux.
Si nu este numai o intamplare ca numele de Linux vine de la el. Practic el a creat si contribuie si astazi decisiv la dezvoltarea kernelului (miezului) sistemului de operare care a facut posibila extinderea internetului in forma actuala. Chiar si evolutia Google si Yahoo ar fi fost alta fara Linux.

Ce m-a uimit a fost ca blogul e facut numai din octombrie si abia are cateva postari. Prima data am crezut ca este o gluma sau un site fake, dar am verificat si este autentic si mai mult de atat autorul nu mai are alte bloguri, pana acum a postat numai chestii strict tehnice pe listele de discutii din proiectele unde este implicat.
Deci ca sa zic asa am blog dinaintea parintelui Linuxului :) desi credeam ca sunt printre ultimii oameni de pe pamant care au blog.

Pentru mine este interesant sa vad cum traieste si cum gandeste o persoana legendara, care a schimbat istoria calculatoarelor si a ajutat la intarirea caracterului liber al internetului