Este seara in care se colinda si in loc de colinde din toate partile primim vesti despre criza.
As vrea ca toti analistii si politicienii care pana in octombrie nu spuneau nimic sau, mai rau, spuneau ca pe noi nu ne afecteaza in nici un fel sa faca o pauza macar de sarbatori pentru ca vor avea ce comenta dupa anul nou.

Nu vreau sa ma apuc sa fac predictii despre criza pentru ca nimeni nu poate estima cat va dura si ce impact va avea.
Stiu numai ca a inceput de acum un an si mi se pare ca acum suntem in faza de “reparatii”. Foarte probabil ca haosul sa mai dureze pana in martie. Asta poate fi estimat cu ochiul liber, mai departe discutiile sunt inutile.
Raman la parerile pe care le aveam dupa declansarea oficiala a crizei odata cu falimentul Lehmann Brothers. In plus sustin ca trebuie vazuta mai degraba ca o criza a resurselor. Din punctul asta de vedere cred ca se vor fi schimbari si mai mari decat scurtcircuitarea fluxurilor financiare. O sa incerc sa mai sterg praful de pe cunostintele de economie si poate ma hazardez si la predictii sau macar la idei(scenarii).

Cel mai bun lucru de facut acum este sa te bucuri de sarbatori si de noul an pentru ca nu ajuta la nimic sa te stresezi. Daca ai serviciu, nu ai credite si nu ai guri de hranit chiar nu cred ca trebuie sa iti strici sarbatorile cu ganduri negre.