In octombrie anul trecut m-am inscris cu o idee in concursul “Project 10 to the 100th” (Google). Data de la care se voteaza ideile a fost decalata din 20 ianuarie pana pe 17 martie pentru ca se pare ca sunt foarte multe idei (100000).

Nu stiu daca sa ma bucur sau nu, dar o parte importanta a ideii trimisa de mine vad ca a inceput sa fie implementata deja de Google. Este vorba de proiectul Google PowerMeter anuntat zilele acestea de companie ca fiind in faza de dezvoltare. Stirea deja este in voga pe internet ca mai tot ce vine de la Google.
Desi este genul de idee simpla care ar fi putut sa provina de la mai multa lume totusi pana acum nu a fost pusa in practica. Chiar si acum forma in care a fost anuntata cred ca nu exploateaza potentialul adevarat al ideii, iar faptul ca este din start exclusivitatea Google scade increderea publicului larg. Ideea trebuia sa fie mai deschisa, poate sustinuta de o fundatie, ceva gen Wikipedia sau programele Open-Source, ceva dincolo de orice suspiciune de profit.

Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu ma arunc sa spun ca Google mi-a luat ideea fara sa imi acorde creditele (oricum concursul nu implica beneficii materiale pentru cei care participa) . Spun numai ca mi se pare ciudat timingul si cred ca esenta ideii este trecuta in plan secundar in forma aceasta.

Sper sa intre in concurs ideea sub forma sustinuta de mine si poate sa castige, iar daca nu, sunt pregatit sa o pun in aplicare si fara sprijinul Google. In orice caz principalul atu aici este popularizarea si constructia pe principii deschise.

Sigur voi mai reveni la aceasta tema, e o problema deschisa.