In sfarsit o stire pe care o asteptam demult si o stire care imi readuce increderea in Google. Dupa descrierea de pe blogul Google, dar si comentariile mai plastice de pe Techcrunch se pare ca intradevar ceea ce-si propune Google este sa realizeze un concept de sistem de operare care sa schimbe complet felul in care folosim calculatorul, spre o experienta exclusiv online.

Practic conceptul de sistem de operare va fi complet diferit de cele din epoca Windows si sa speram ca va distruge si monopolul Microsoft, care atarna ca o piatra de moara de picioarele industriei IT.
Mai exact internetul nu mai este un serviciu, un mediu extern, un apendice al calculatorului personal, ci situatia se inverseaza, calculatorul devine un apendice, un terminal, o cale de acces catre programele si datele personale care vor fi in principal localizate online in “cloud”, cum i se spune (asa cum sunt stocate de exemplu mailurile in majoritate).

Trebuie sa vedem exact ce iese, dar sunt premise sa fie cu adevarat o miscare revolutinara care sa puna cruce suprematiei Microsoft in domeniu. Din cate inteleg, sistemul va fi bazat pe kernelul de linux, va fi open-source si va fi initial destinat net-bookurilor (un segment de piata in plina extindere). Toate astea ma bucura si imi deschid noi perspective spre segmente la care nu m-as fi gandit inainte.