Din ciclul “Instantanee”, mai ales legate de criza, incerc sa insailez o imagine a momentului.
Din furtuna de dinainte de liniste (ca asa e in politica) a aparut acest Klaus Johannis o solutie miraculoasa, poate chiar neamtul si profetul pe care mi-l doream mai mult in articolul precedent. Cine poate sti?

Se asteapta de la el minuni cu o luna inainte de alegeri. Ca o ironie cineva ma intreaba “E Johannes ala de la PRO TV?” LOL (sau nu). Vom vedea ce magie va face, cel mai aproape e sa il scoata pe Antonescu in competitor favorit impotriva lui Base.

Din alt registru, al crizei globale tocmai am vazut pe CNN cum Dow Jones a sarit de 10000 de puncte. De fapt nu l-am vazut decat la 9998.98 , dar a anuntat Hala Gorani (@HalaGorani) ca in timpul pauzei chiar a trecut putin de 10000 ceea ce e un moment istoric. In general ar putea fi interpretat ca fiind un semn bun, un prag peste care s-ar spune ca s-a terminat parte cea mai rea din criza. Ultima data a fost la nivelul asta in octombrie anul trecut in plina cadere dupa falimentul Lehmann Brothers. Dar prima data cand a sarit de nivelul asta a fost exact acum 10 ani in 1999, cu putin timp inainte de asa numita criza Dot-com (precedenta criza majora).
Nu stiu ce se va intampla. Dar,oricum, daca va fi ceva bine, la noi va veni probabil cu un an intarziere, asa cum a venit si criza.

Pe termen ceva mai lung sunt convins ca vor fi schimbari mari vizibile in viata tututor, schimbari de genul celor pe care le-am prins cand am trecut de la comunism. Nu vreau sa zic ca vor fi razboaie, dar cred ca vor fi reasezari majore.