Nu am inteles niciodata justificarea mesajelor de messenger de tipul “ajuta pe x sau da mai departe la toata lista ca poate se gaseste cineva sa-l ajute”. De vreo doua ori chiar am avut ambitia sa descopar sursa si sa vad daca e pe bune si intr-una din dati chiar am gasit de unde plecase. Ala era ceva mai plauzibil pentru ca avea un element foarte important care lipseste din celelalte junk-uri obisnuite, anume data la care a fost trimis.

Ce m-a facut sa scriu despre acest gen de mesaje care sunt tot mai rare in ultimul timp este acest exemplu:
Am inteles dupa cateva secunde ca Andreea era cea care a pierdut portofelul si nu cea care l-a gasit. Nu se stie cand si unde, dar nu mai conteaza, poate il gaseste cineva in America peste vreo trei ani.
Iar atunci cand il gaseste in loc sa il puna in plic si sa il trimita la adresa de pe buletin va compune un mesaj de genul: “Daca o cunoaste cineva pe …… Andreea cu numarul de telefon …………. sa o anunte ca i-am gasit buletinul, permisul, ….cardurile. Semnat Gigel …………. numar de telefon ………….”.

Ca sa inchei tot aici si cu politica nu ma mai mira mesajul de sus cand “mari oameni de internet” trag concluziile astea. Nici macar acum 5 ani cand mai tot internetul, cat era atunci, sustinea rasturnarea lui Nastase, nu se putea spune ca Basescu a fost pus presedinte de Internet.
Internetul e pur si simplu un mediu de informare la fel ca si televiziunea care poate fi mai mult sau mai putin controlat de diversi indivizi si grupuri.
Grupul din care face parte domnul de mai sus l-a sustinut evident pe Basescu atat pe televiziune cat si pe internet, dar a facut-o foarte discret. Altii s-au implicat mai pe fata pentru ca au de castigat din punct de vedere comercial sau alte tipuri de interese.

De data asta (la aceste alegeri) nu a mai castigat nimeni, cu atat mai putin Internetul ca si entitate(caruia i se pune in intregimea lui o eticheta rusinoasa de partizan si pe cale de consesinta raspunzator alaturi de un om sau de un grup).
Daca era de tras o concluzie, era dupa primul tur, cand, in ciuda suportului scazut, Antonescu a iesit foarte in fata pentru ca s-a promovat si pe internet si pentru ca oameni cu un grad mai ridicat de educatie au invatat sa foloseasca internetul ca sa filtreze informatia si sa nu voteze dupa cum le canta manelistii. Asa ar putea sa se laude si Guta ca el l-a facut pe Basescu presedinte.