Asa as traduce eu informatia aflata ieri (link) . Eu nu mai suport IE6 de mult, dar din pacate lucrand in domeniu sunt obligat sa-l iau in seama.

M-am gandit si eu in orele in care ma chinuiam sa fac sa mearga cum trebuie site-urile si in IE6, sa afisez pur si simplu un mesaj care sa avertizeze utilizatorii respectivului browser ca nu au un browser corespunzator. Nu am aplicat insa ideea si am preferat sa rezolv intr-un grad rezonabil problemele, in parte pentru ca nu eu eram beneficiarul si parte pentru ca insemna sa defavorizez o majoritate.
De data asta rezonez cu Google. Cu toate ca un “outsider” ar putea spune ca nu este concurenta loiala (si sigur s-a urmarit si partea comerciala), eu cred ca nu mai exista nici o scuza pentru un browser care se apropie de venerabila varsta de 10 ani, care are doua versiuni mai noi, si 3 alternative gratuite foarte bune. In plus de la inceput a avut probleme, fiind un produs prost oferit pachet cu sistemul de operare, o practica intradevar neconcurentiala care a adus mai multe amenzi pentru Microsoft.
Sper sa fie un trend si sa scap definitiv de grija IE6 pana spre sfarsitul anului.
Mai sunt bube si in IE7 si in celelalte, dar IE6 e ultimul dinozaur din galerie browserelor principale.